Loungekussens onderhoudstips

loungekussens

Er zijn verschillende soorten loungekussens. Het type loungekussen dat je hebt staat meestal in verhouding met de aankoopprijs van de set. Hoe duurder de set, hoe beter de kwaliteit van de kussens. De beste kwaliteit is 100% waterdicht en kan bijvoorbeeld het hele jaar buiten liggen.

Eerste tip

Op plaats 1 bij het schoonmaken van je loungekussens staat natuurlijk het waslabel. Elk kussen heeft namelijk zijn eigen onderhoudsregels. Indien je een afritsbare kussenhoes hebt kan deze natuurlijk in de wasmachine. Indien je dit niet hebt kun je het beste een wasmiddel gebruiken waar absoluut geen bleek in voorkomt. Bleek zorgt namelijk voor blijvende vlekken die je niet meer uit je loungekussens krijgt.

Tweede tip

Heb je een afritsbare kussenhoes dan adviseren we je goed het waslabel te lezen. Meestal dien je namelijk gebruik te maken van een handwasprogramma. Hierbij moet je dan weer opletten dat je kussen niet bijvoorbeeld waterafstotend is. In de wasmachine zou dit namelijk kunnen slijten.

Derde tip

Indien je je loungekussens hebt gewassen is de manier van drogen ook zeer belangrijk. Een kussen mag namelijk niet in de zon worden gedroogd of opgehangen worden. Indien je dit niet doet bevordert dit de levensduur van het kussen.

Vierde tip

Een loungekussen kan niet overal tegen. Vooral met veel zonlicht kan het kussen in aanraking komen met zonnebrand of olie. Niet elk kussen kan hier tegen waardoor er bijvoorbeeld kringen kunnen ontstaan. We rade je dus aan om in dit geval gebruik te maken van handdoeken om je loungekussens te beschermen. Indien je de loungekussens niet gebruikt kun je deze het beste opbergen en afschermen van weersinvloeden. Dit kan binnen maar er zijn ook bijvoorbeeld handige opbergboxen speciaal voor kussens. Let wel dan een dergelijke opberg box niet waterdicht is. Daarnaast moet je natuurlijk pas je kussens opbergen zodra ze kurkdroog zijn.