Teak hout loungeset onderhoudstips

teak-hout-loungeset

Een eigenschap van Teak hout is dat dit houttype deels uit olie bestaat. Deze olie zorgt ervoor dat dit hout voor een langere tijd zijn kwaliteit blijft behouden aangezien het goed waterafstotend is. Een andere eigenschap van dit type hout is dat het gaat verkleuren richting de kleur grijs. Indien je dit wilt voorkomen zal je deze loungeset goed moeten bijhouden. Om dit goed te doen kun je de volgende tips bekijken:

Eerste tip

Teak tuinmeubelen hebben een speciale waslaag die je onbeschadigd moet laten. Het beste kun je deze set dus schoonmaken met een doek of een borstel met zachte haren.

Tweede tip

Het is mogelijk om het vergrijzingsproces van Teak hout te versnellen. Dit kan goed met een bijbehorend vergrijzend reinigingsmiddel.

Derde tip

Het kan ook zo zijn dat je juist van de mooie bruine kleur houdt. Hiervoor kun je het beste met olie schoonmaken. Voordat je hiermee begint is het aan te raden om de loungeset goed schoon te maken zodat je geen vuil meer ziet. Nadat de set droog is kun je hem het beste elk half jaar in oliƫn. Dat de set eerst helemaal droog is voordat je begin is zeer belangrijk aangezien je anders kringen krijgt. Gebruik het beste speciale Teak olie voor het beste resultaat en smeer de set in met een borstel. Laat dit dan inwerken en doe de set dan af met een doek.

Vierde tip

Nadat je een Teak hout loungeset enkele jaren hebt staan kunnen er scheurtjes in het hout ontstaan. Dit is een normale verschijning en hoort bij dit type hout. De kwaliteit wordt hierdoor niet minder en je hoeft je dus nergens druk om te maken.

Vijfde tip

Vaak denkt men een Teak hout loungeset te kunnen reinigen met een hogedrukspuit. Echter is dit zeker niet aan te raden aangezien je zo en de waslaag eraf haalt en ook de olie binnen in het hout wegspuit. Hierdoor droogt je set zeer snel uit en dit wordt er natuurlijk niet mooier op.