Wicker loungeset onderhoudstips

Wicker loungeset onderhoudstips

Je kunt er natuurlijk vanuit gaan dat loungesets en tuinmeubelen van materialen worden gemaakt die lang meegaan. Op veel loungesets zit dan ook een aanzienlijke periode garantie. Toch is het zo dat je een loungeset goed moet onderhouden om zo de levensduur te verlengen. Op deze manier kun vaak meer dan 10 jaar van je aankoop genieten. Onderstaand zullen we verschillende onderhoudsadviezen bespreken.

Wicker loungesets

Wicker is een van de meest gebruikte materialen bij loungesets. Wicker is een soort kunststof draad en wordt gevlochten om het frame van de loungeset. Er wordt voor Wicker gekozen omdat dit materiaal lang zijn flexibiliteit en kleur behoudt. Daarnaast is dit materiaal zeer gemakkelijk en goed te onderhouden.

Onze eerste tip

De kleine schoonmaak is zeer aan te raden om een grote schoonmaak te voorkomen. Gebruikt hiervoor een niet agressieve zeep met water en een zachte spons of borsteltje. Zeep heel de loungeset in en schrob deze met het borsteltje. Spoel hem daarna goed af zodat alle zeep eraf is en laat hem drogen.

Onze tweede tip

Het kan natuurlijk gebeuren dat je loungeset erg vies is geworden en niet gemakkelijk schoon is te krijgen. Hiervoor zijn er verschillende reinigingsmiddelen op de markt speciaal voor Wicker. We raden ook aan om uitsluitend z’n dergelijk middel te gebruiken. Volg bij de reiniging de handleiding die wordt bijgeleverd.

Onze derde tip

Een Wicker loungeset kan eigenlijk altijd buiten blijven staan. We raden je wel aan om, indien je de set niet gebruikt, de kussens op te bergen. Daarnaast is het aan te raden om in de winter de set toch binnen te zetten. Vorst is namelijk niet goed voor Wicker en kan het beschadigen. Indien je geen mogelijkheid hebt om de set binnen te zetten raden we je aan om een tuinmeubelhoes te gebruiken. Indien je geen hoes gebruikt en er bladeren op je set liggen raden we je aan om deze regelmatig te verwijderen. Onder de bladeren kan namelijk schimmel ontstaan en dat tast het Wicker weer aan.