Wicker Loungeset

Op deze pagina kun je alle wicker loungesets vinden die op dit moment in de aanbieding zijn. Vergelijk alle loungesets van wicker op basis van prijs, maar ook zeker in kleur of merk, zodat je jouw favoriete wicker loungeset aanbieding kunt uitzoeken.

Wat is Wicker?

Wicker is niets anders dan vlechtwerk. Het is dus in algemene zin niet één specifiek materiaal, maar in het geval van tuinmeubelen zoeken mensen naar een kunststof wicker loungeset dat om een aluminium frame geweven is. Dat het frame van aluminium is is belangrijk, omdat aluminium niet roest. Ideaal dus voor in de tuin!

Waarom een wicker loungeset?

Zoals bekend wordt wicker vaak gebruikt voor tuinsets. Niet in de laatste plaats omdat wicker erg stevig is, maar tegelijkertijd ook vederlicht. Dit is een ideale combinatie voor een tuinset, omdat je deze door het jaar heen nogal regelmatig wil verschuiven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de stand van de zon. Het zou zo kunnen zijn dat je tuin in verschillende dagdelen op een andere plek zon vangt. Omdat je dan toch graag met je tuinset in de zon wil zitten, is een wicker tuinset ideaal om te verschuiven.

Verschillende kleuren

De mogelijkheden in kleur van wicker loungesets zijn legio. Omdat winker tuinsets tegenwoordig van kunststof zijn gemaakt kun je ze in principe in alle kleuren van de regenboog bestellen. In de praktijk hebben wicker loungesets vaak standaard basiskleuren als bruin, zwart, grijs, zand en taupe. Dit komt onder meer doordat wicker voorheen vaak werd gemaakt van natuurlijk producten als riet, gras en rotan. De kleuren van kunststof wicker tuinsets zijn daarom vaak natuurlijk, zodat het lijkt dat ze nog steeds van die materialen zijn gemaakt.